25 iunie 2024

Ce evenimente vor avea loc in judetul Mures?

evenimente mures

Ce evenimente vor avea loc in judetul Mures?

 

Judetul Mures devine anual gazda mai multor evenimente, iar toamna este un bun moment in care sa te distrezi. De aceea, poti vedea aici evenimente din judetul Mures, pentru a alege ceea ce te reprezinta cel mai bine. Din fericire, judetul Mures este perfect pentru cei care vor sa se distreze si pentru cei care cauta tot felul de solutii pentru concedii tarzii, atunci cand nu mai este atat de aglomerat.

Street Music Festival

Pentru 3 zile, acest festival va umple orasul de culoare, muzica si un vibe bun. Impreuna vom aduce orasul la viata si vom face muzica sa se auda peste tot. De obicei, la acest festival vei aauzi muzica de la peste 20 de trupe, cantareti si artisti care vin de peste tot din Romania, Italia, Spania, Portugalia si din alte tari importante. Anul acesta vei putea face cunostinta si cu comercianti de mancare delicioasa, de la Burgeri la paste si tot felul de alte specialitati.

Pregateste-te sa fii surprins de artisti de toate tipurile, de la magicieni, la dansatori pe sfoara si acorbati sau chiar statui vii. Nu uita, daca tot ajungi aici, sa vizitezi si Palatul culturii din Targu Mures.

Festivalul Mente

Alesii din judet au aprobat in sedinta participarea la organizarea si desfasurarea festivalului Mente. Acest festival va fi organizat de Asociatia pro Feelfolu din Targu Mures si se va desfasura in septembrie 2022, in Suseni si in patru locatii diferite – pe terenul de sport, in userica Reformata, la ruinele acesteia si in caminul cultural din zona.

Scopul acestui eveniment este de a prezenta valorile culturale locale si de a consolida cat mai bine identitatea comunitatilor locale. Se promoveaza astfel valorile locale, artistiii locali existenti si producatorii din Defileul Muresului superior se precizeaza chiar in descrierea acestui eveniment.

Conform surselor, programul cuprinde mai multe activitati cum ar fi concertele de muzica clasica, un concert Matheus, o expozitie de fotografie a fotografilor locali, o expozitie a artistilor plastici locali, spectacol de teatru si dans Bekecs si concerte ale mai multor trupe cunoscute.

De asemenea, se va organiza o seara de dans cu Taraful Oves si activitati pentru copii, targul producatorilor si artizanilor locali si un concurs gastronomic, spectacole de teatru si muzica crestina si un campionat de minifotbal.

Acestea sunt doar o mica parte din tot ce inseamna de fapt festivaluri in Judetul Mures. In realitate sunt mai multe lucruri pe care le poti face aici si cu siguranta vei gasi activitatea potrivita pentru tine. Un alt aspect la fel de important este faptul ca in Mures te vei putea distra si vei putea vizita mai multe obiective turistice. O incursiune in istorie este cu siguranta un moment prielnic sa te energizezi si sa te simti bine in concediu. Alege unul dintre orasele din Mures si descopera-l. Spre exemplu, poti merge la Sighisoara, unde cu siguranta vei descoperi ca in fiecare an ai ceva nou de vazut chiar si atunci cand ai venit aici de mai multe ori.