2 octombrie 2023

Cartonul- un material fiabil pentru firmele de transport!

Cartonul reprezinta pentru foarte multa lume un alt derivat al hartiei care poate avea functii limitate, insa pentru cei care interactioneaza zilnic cu acest material, cartonul este la fel de important precum camionul care transporta marfa.

Cartonul este foarte des folosit in domeniul transportului, deoarece cramele de vin, de multe ori adopta cutii transport sticle, pentru a facilita tranzactiile de marfa catre magazine. Aceste cutii transport sunt fabricate in mod special din carton ondulat, pentru a preveni urme de uzura sau deteriorare.

Cartonul ramane un ambalaj esential, fie pentru sectorul industrial ca ambalaje pentru produse, pentru sectorul postal ca ambalaje pentru transport sau chiar pentru sectorul de mutare ca o cutie de transport. De ce cartonul este inca atat de solicitat? Care sunt punctele sale forte?

Contrar credintei populare, cartonul este un material rezistent care, odata transformat intr-o lada, poate rezista la sarcini de cateva zeci de kilograme. Din acest motiv, este folosit pentru a va transporta bunurile atunci cand va deplasati. Acest lucru se datoreaza compozitiei sale: peretele cartonului, numit „canelura”, determina grosimea ambalajului din carton. Se compune dintr-una sau mai multe hartii ondulate situate intre doua hartii plate. Cand exista o singura hartie ondulata intre cele doua hartii plate, vorbim de „o singura hartie ondulata”. Cand sunt doua, vorbim de „carton ondulat dublu”. Cand sunt trei, vorbim despre „carton ondulat triplu”. Si ne oprim aici pentru numarul de caneluri! Desigur, cu cat un carton este mai ondulat, cu atat este mai puternic si va rezista la sarcini grele. Deci, daca doriti sa impachetati articole fragile si / sau grele, cel mai bine este sa utilizati carton ondulat dublu sau chiar triplu. Pentru articolele usoare sau usor fragile, va puteti multumi cu cartonul unic ondulat.

Daca exista un ambalaj care poate fi folosit pentru mai multe utilizari, acela este cartonul! Poate fi folosit foarte bine in urmatoarele:

-Ca lada de transport pentru mutare sau pentru o livrare;

-Pentru livrarea ambalajelor pentru colete mici sau mari;

-Poate fi folosit pentru fabricarea de ambalaje pentru produse de toate tipurile (parfumuri, alimente, computere, jucarii, medicamente etc.);

-Pentru depozitare si pentru arhivele si alte articole pe care nu le folositi des.

Intr-adevar, ambalajul din carton este practic, deoarece ocupa putin spatiu atunci cand nu este utilizat. Trebuie doar sa-l asezati plat si sa-l pastrati intr-un colt al casei. Puteti chiar decide sa stocati cateva zeci de cutii una langa alta, aceasta depozitare va economisi foarte mult spatiu! Acesta este un avantaj fata de recipientele rigide din plastic sau lemn. Dar asta nu este tot: chiar si atunci cand este incastrat si contine obiecte, depozitarea acestuia ramane simpla si practica datorita formei sale dreptunghiulare! Trebuie doar sa stivuiti cutiile una peste cealalta. Deoarece sunt inchise cu clapete solide, partea superioara a cutiei ramane plana, ceea ce permite stivuirea cutiilor fara dificultate.

Avand in vedere interesul tot mai mare al tuturor jucatorilor din economie pentru carton, multe modele si formate de ambalare din carton au aparut pentru a satisface toate cerintele. Iata o prezentare neexhaustiva a acestor ambalaje din carton:

-Cutia de carton ondulat simpla / dubla / tripla, ideala pentru deplasarea si transportul multor produse in acelasi timp;

-Cutie de carton special conceputa pentru sectorul auto, disponibila cu sau fara capac;

-Cutia de carton special conceputa pentru sectorul de imbracaminte si vanzarea la distanta;

-Ambalajul  de carton pentru sticle echipat cu module de incastrare pentru a tine sticla in pozitia perfecta pentru a nu se sparge;

-Cutia de carton special conceputa pentru trimiterea coletelor mici prin posta, exista cu sau fara inchidere adeziva;

-Cuita de carton echipata cu clapete pentru a tine pe loc CD-uri, DVD-uri sau carti care urmeaza sa fie expediate;

-Cutia de carton in forma de tub, patrata sau rotunda, permite livrarea afiselor sau a altor documente, fara a fi incretite sau pliate;

-Cutia de carton pentru de arhiva, ideala pentru stocarea documentelor de pastrat;

-Cutia de carton pentru depozitare, ideala pentru depozitarea pieselor mici, precum suruburi sau accesorii mici.

Magazinul https://shop.ipackonline.ro/ este specializat in comercializaea cutiilor din carton de calitate pentru orice domeniu. Importanta cartonului in era moderna este esentiala pentru a reduce nivelul de poluare, dar si pentru a minimiza costurile prevazute in spatele transportului.