20 octombrie 2021

Care sunt tipurile de case prefabricate?

In zilele noastre casele prefabricate sunt construite in multe moduri pana la punctul in care multi producatori ies din comun si ofera optiuni inovatoare. Acum, dincolo de stilurile si amprenta fiecarei companii de constructii, casele prefabricate se impart de obicei in trei categorii care cuprind aproape toate casele prefabricate construite in prezent. Acestea sunt case construite in principal din lemn, beton si otel. Poti comanda mai multe tipuri de case prefabricate pe instalart.ro.

Care este materialul caselor prefabricate?

Pe scurt, le putem clasifica in functie de lemn, beton sau otel.

Ce sunt casele prefabricate din beton?

Casa prefabricata din beton este construita cu material rezistent, de obicei placi cimentate care asambleaza un perete dublu placat (toate casele prefabricate se incadreaza in categoria constructiilor uscate). Ce este placa cimentata? Pentru a o defini pe scurt este o placa facuta dintr-un amestec de ciment, silice si fibre celulozice. Ele sunt dure si durabile.

Panourile prefabricate din beton pot fi demontate pentru reutilizare sau reciclare odata ce ciclul lor de viata s-a incheiat. Fiecare element poate fi zdrobit si reutilizat pentru constructia de drumuri si strazi, pentru a favoriza mediul si a genera economii economice.

Betonul permite un tip de constructie durabila in timp si deosebit de puternica in conditii meteorologice extreme, rezista inundatiilor si este un material care nu are inflamabilitate.

Panourile, realizate in fabrici si supuse tehnologiilor la nivel inalt, au ca rezultat un produs final complet fiabil. Confortul termic si acustic va depinde intotdeauna de tipul de izolatie furnizat intre placile cimentabile, acestea din urma neeficienti in ceea ce priveste capacitatea lor termo-acustica.

Constructia caselor din beton este solida si puternica, in plus locatia lor este mult mai rapida, deoarece sunt construite cu piese compacte care ajung finisate la locul respectiv. Este intotdeauna important sa aflii ca, cu cat grosimea placii este mai mare, cu atat este mai mare durabilitatea si eficienta in toate aspectele.

Ce sunt casele din otel prefabricate?

O casa din otel prefabricat este una a carei structura este realizata in intregime din otel si pe ea sunt plasate module sau placi de placare. In limba engleza acest sistem se numeste Steel Frame.

Procesul de asamblare a unei case din otel prefabricat se bazeaza pe o structura metalica la care se adauga apoi placi pentru finisajul sau estetic (fatada si interioare) si izolarea termica si acustica. Impreuna cu procesul de izolare, astfel de placi pot fi realizate din diverse materiale de inalta rezistenta si usurinta, de obicei de tip OSB (placi de lemn). Acest lucru adauga calitate procesului de constructie si casei finale. Structurile modulare din otel au o mare diversitate de modele si scheme structurale, ceea ce inseamna ca nu exista un sistem complet comun de elaborare si asamblare. In ciuda acestui fapt, exista un sistem de asamblare a partilor de fabricatie standardizata, astfel incat transportul sa fie mult mai rapid si sa scurteze, astfel, timpii de constructie ai casei. Cu sistemele standard, multe procese sunt simplificate.

Ce sunt casele prefabricate din lemn?

De obicei, sectiunile care alcatuiesc locuinta prefabricata din lemn sunt realizate intr-un mod similar cu unul din otel. Marea diferenta este ca structura sa este facuta in intregime din lemn.