1 decembrie 2020

Care sunt problemele comune ale motorului

Care sunt problemele comune ale motorului

Un motor de mașină este un echipament complex care folosește o serie de piese în mișcare pentru a funcționa. Indiferent dacă sunt mari sau mici, problemele motorului pot deveni extrem de descurajante, scumpe și de-a dreptul frustrante. Înainte de a intra în panică, aruncați o privire mai atentă asupra unor probleme frecvente ale motorului și despre ceea ce ar putea fi cauza principală.

Mașina dvs. nu pornește

Nu este nimic mai rău decât să te pregătești să mergi la serviciu, doar să descoperi că motorul tău nu va porni. Dar nu te panica încă! Cel mai adesea este legat de o baterie moartă sau pe moarte. Verificați cablurile bateriei pentru coroziune și curățați-le folosind un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Alte motive pentru care motorul nu pornește includ o pompă de combustibil defectă, un filtru de combustibil blocat sau înfundat, un releu al motorului de pornire defect sau o problemă cu comutatorul de contact.

Mașina dvs. se supraîncălzește

Un motor supraîncălzit nu este ceva ce poate fi ignorat. De obicei, acest lucru este cauzat de niveluri scăzute de lichid de răcire, deci faceți o verificare rapidă a nivelurilor de lichid de răcire odată ce motorul s-a răcit. Furtunurile înfundate sau chiar un termostat rupt ar putea fi alte motive pentru care începe să se supraîncălzească. O garnitură suflată sau crăpată este un caz mult mai extrem care nu trebuie ignorat. Indiferent de ce, dacă motorul dvs. se supraîncălzește, duceți-l imediat la un service auto galati înainte ca deteriorarea să fie prea gravă.

Vehiculul pur și simplu se oprește deodată

Un vehicul blocat este jenant și frustrant. De asemenea, este extrem de periculos dacă mașina dvs. se oprește pur și simplu în mijlocul drumului. Unele cauze obișnuite ale blocării vehiculului includ o problemă cu conducta de combustibil sau filtrul de combustibil care împiedică trecerea combustibilului prin motor. Bujii defecte sau bujii uzate sunt o altă cauză obișnuită. Dacă blocarea continuă, aduceți-o la un mecanic pentru inspecție.

Vehiculul pur și simplu se oprește deodată

Vedeți abur și / sau fum

Este de la sine înțeles că un motor de fumat este un semn de probleme. Tipul sau culoarea fumului pe care îl vedeți poate fi un indicator al unei probleme specifice. Aceste probleme pot varia de la o garnitură uzată la cilindri răi sau un carter rupt. Se poate întâmpla chiar dacă ați folosit cumva un tip greșit de ulei de motor. Nu presupuneți niciodată că vehiculele fumătoare se vor îmbunătăți fără o atenție adecvată. Indiferent dacă vă confruntați cu una dintre aceste probleme comune cu motorul sau cu o altă problemă cu motorul, diagnosticați și rezolvați problema ASAP.

Pentru toate nevoile de întreținere și reparații ale vehiculului dvs., apelați service auto și programați o întâlnire astăzi!