9 august 2022

Asistenta rutiera cu ajutorul masinilor de remorcare sau platforme

Masinile de remorcare numite si macarale de remorcare sunt realizate pentru transportul vehiculelor cu ajutorul bratelor sau al sistemelor de autostop. Acest tip de macara face fixarea vehiculului de catre una dintre axele sale, lasand unul dintre axele sale in circulatie, astfel incat acestea se caracterizeaza prin faptul ca sunt sisteme rapide pentru cuplarea vehiculului si care au caracteristici utile pentru salvarea unei masini, cum ar fi:

  • Usurinta salvarii vehiculelor care au parasit soseaua: Uneori gasim vehicule care au parasit soseaua sau care se afla in locuri cu acces dificil. In acest sens, macaralele de remorcare sunt solutia ideala, deoarece cu un brat si un sistem hidraulic care functioneaza cu niste cabluri metalice, permit sa trageti vehicule din zone cu acces dificil, lucru ideal atunci cand vehiculul este in noroi. Vezi pe tractarioradea.net
  • Timp scurt de ancorare a vehiculului: Un alt element important este timpul scurt pentru ridicarea si salvarea vehiculului. De multe ori aceste servicii sunt foarte utile pe autostrazi aglomerate si drumuri extrem de periculoase, deoarece in timp ce alte sisteme de masini au nevoie de timp indelungat sapoata urca masina pe platforma sa, macaralele de remorcare ridica rapid vehiculul, oferind putin timp pentru a evita posibilele accidente.

Macarale de remorcare pentru camioane

  • Disponibilitatea tractarii vehiculelor cu greutate mai mare: Spre deosebire de alte tipuri de macarale, macaralele de remorcare nu ridica complet vehiculul pe puntile sale, astfel incat anvelopele, sistemele de amortizare si suportul de greutate al vehiculului nu sunt fortate atat de mult, ceea ce permite tragerea unei greutati mai mari si, prin urmare, vehicule care sunt adesea mai mari decat macaraua in sine. Prin urmare, multe companii care contribuie la salvarea camioanelor, folosesc si acest tip de utilaj, cu sisteme de remorcare.
  • Reducerea costurilor unitare: Pentru multi dintre cei care incep in acest sector, macaralele de remorcare pot reprezenta sisteme mai economice, deoarece nu ar trebui sa investiti intr-o platforma sau unitate atat de mare pentru salvarea vehiculelor si, prin faptul ca nu transportati intreaga greutate a masinii in timpul salvarii, costurile anvelopelor si suspensiei pot fi mai mici, ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru a apela la acest tip de companii.

Fabricarea acestor tip de vehicule ce asigura asistenta rutiera

  • Masinile de remorcare sunt folosite pentru tractare rapida si usoara a vehiculelor usoare. Acest tip de remorcare au o functionare hidraulica si sunt montate pe camionete sau camioane cu capacitatea necesara. Sunt unitati compacte, practice, au o mobilitate excelenta si sunt folosite in orase pentru a servi la tractarea masinlior avariate ca urma a unui accident sau in cazul unei avarii ce face masina sa fie incapabila sa porneasca (de exemplu baterie moarta)
  • Aceste masini au posibilitatea de a instala salvarea unei masini cu o greutate de la 4 la 10 tone si aceste tipuri de masinarii este mai usor sa se ofere un serviciu de asistenta rutiera la orice ora, pe orice anotimp si in aproapeorice conditii.
  • Acest tip de masini asigura un transport al vehiculului avariat in conditii optime, fara a deteriora masina sustinuta si fara a exista riscuri in transportul ei.