23 martie 2023

Aer conditionat – Ce trebuie sa ai in vedere la achizitie

Aer conditionat

Sezonul cald se apropie cu rapiditate si aproape in orice locuinta aparatul de aer conditionat a devenit o necesitate fara de care confortul nostru are de suferit. Cu toate acestea este foarte dificil sa navigam printre oferte si sa alege aerul conditionat care ni se potriveste cel mai bine. Iata cateva criterii la care sa fim atenti atunci cand cumparam unul:

Raportul calitate-pret

La fel ca pentru majoritatea produselor electrocasnice raportul calitate-pret este foarte important. De obicei un aparat de aer conditionat de la Vollmax.ro reprezinta o investitie pentru casa fie ca este casa in care locuim fie ca este o casa pe care dorim sa o inchiriem, existenta unui sistem de climatizare poate face diferenta in materie de confort. De obicei acest raport este coborat cu tehnologia si functiile pe care le aduc aceste aparate dar si cu rezistenta in timp a acestora.

Eficienta energetica

Un alt criteriu de care este indicat sa tinem cont ar fi eficienta energetica. Pe langa faptul ca este important ca pretul initial al produsului si functiile pe care le incorporeaza sa fie in balanta, consumul energetic reprezinta costul in timp al utilizarii unui aer conditionat.

Astfel, eficienta energetica poate depinde de urmatorii factori: daca aparatul are sau nu un sistem de functionare de tip inverter; o clasa energetica de tip A, A+ sau mai mare, acestea fiind clasele energetice ale aparatelor de aer conditionat Samsung 9.000 btu/h moderne intrucat au cea mai incalta eficienta pe acest criteriu; o clasa energetica de tip A, A+, A++, A+++ poate reduce consumul de energie cu pana la 50% in primul an de utilzare a aparatului;

Filtrele care sunt incorporate in aparat

Poluarea reprezinta o tema majora in societatea moderna si cel mai probabil aceasta problema de mediu va continua sa persiste si in viitor. Astfel, va deveni tot mai important sa alegem un aparat de aer conditionat si in functie de filtrele care sunt incorpoarate in aparat. Puritatea aerului  este data de acestea. In functie de calitatea materialelor folosite pentru producerea filtrelelor acestea vor filtra mult mai bine particole de praf sau alergeni. Filtrele pot contribui si la inlaturarea mirosurilor neplacute din locuinta.

Design placut si minimalist la aer conditionat

Desi nu este primul criteriu pe care trebuie sa-l avem in vedere cand achizitionam un aparat de aer conditionat, aspectul unui aparat este primul lucru pe care il vedem atunci cand vizitam un magazin de specialitate. De asemenea, dupa montarea lui, acesta este vizibil astfel ca trebuie sa tinem cont daca se potriveste cu restul decorului pe care il avem in casa.

Mai mult decat atat, materialul din care este confectionata carcasa apartului trebuie sa fie unul rezistent la rugina, o data cu trecerea timpului (de preferinta este o carcasa galvanizata).

E important sa tii cont de aceste criterii pentru a lua cea mai buna decizie. Pe site-ul celor de la Vollmax.ro ai la dispozitie o gama larga de produse ce te vor ajuta sa gasesti rapid solutia potrivita pentru nevoile tale.