25 iunie 2024

ABC-ul succesului in viata se invata inca de la varste fragede, in cadrul cursurilor de dezvoltare personala pentru copii!

cursuri dezvoltare personala copii

Lipsa de concentrare? Fara prioritati? Delasare? Lipsa empatiei? Teribilism? Credinte distructive? Grup nefericit de prieteni? Distragere? Opinii contra? Dezorganizare? Timiditate? Complacere? Lene? Problemele de acest tip se rezolva cel mai sigur prin invatare activa si experientiala in cadrul programelor de dezvoltare personala copii!

Fiecare provocare poate fi infruntata cu incredere in calatoria autocunoasterii, transformand punctual fiecare aspect negativ intr-unul pozitiv. Iata cateva dintre subiectele esentiale abordate pe parcursul sesiunilor de pregatire de la Success Academy, menite sa asigure copiilor cu varsta intre 11 si 14 ani ABC-ul succesului in viata!

Motivatia si prezenta de spirit

Lipsa de concentrare, delasarea si lenea sunt principalii dusmani care incetinesc progresul si educatia. Pentru combaterea lor, se apeleaza la jocurile si activitatile care necesita concentrare, cum ar fi puzzle-urile, jocurile de memorie sau ghicitorile. De asemenea, se mai practica si alternarea lucrului concentrat pentru un anumit interval de timp, de exemplu, 25 de minute, cu pauze scurte de cate 5 minute, pentru a incuraja mentinerea atentiei si a evita oboseala mentala.

Dezinteresul si apatia apar atunci cand programul zilnic este haotic. In acest sens, in cadrul sesiunilor de dezvoltare personala pentru copii se efectueaza frecvent exercitii de planificare. Acestea ii ajuta pe copii sa invete cum sa isi gestioneze corect timpul, cum sa faca liste de sarcini si cum sa le organizeze in functie de prioritate si dificultate. Prin stabilirea unor obiective clare si realizabile, copiii pot sa isi castige motivatia si sa inteleaga ca fiecare efort conteaza.

cursuri dezvoltare personala copii

Empatia si construirea legaturilor interumane

Empatia este cheia pentru construirea unor relatii sanatoase si este legata in mod direct de comunicarea verbala, paraverbala si nonverbala. Folosirea jocurilor de rol in cadrul modulelor de dezvoltare personala pentru copii reprezinta o modalitate excelenta de a-i ajuta pe participanti sa descopere diverse trairi si emotii. Intr-un joc de rol, ei pot identifica mai usor comportamentele toxice, evitand copierea acestora. Ascultare activa, cu atentie, atunci cand cineva vorbeste despre emotiile sau experientele personale, este un alt exercitiu care activeaza procesul complex perceptiv, intelectual si afectiv. Rezultatele obtinute se vor reflecta in primul rand in usurinta de a comunica constructiv, in evitarea sau in medierea conflictelor si in stabilirea unor conexiuni interumane valide.

Teribilismul si gandirea destructiva

Teribilismul poate fi indreptat din sensul negativ in directii pozitive. Prin implicarea in activitati care canalizeaza energia pe un fagas ce ii valorifica potentialul, copiii pot invata sa isi gestioneze impulsurile si sa isi foloseasca creativitatea intr-un mod benefic si util. Gandirea negativa poate submina increderea in sine, tocmai de aceea schimbarea acesteia cu ajutorul afirmatiilor pozitive va intari stima de sine si determinarea. Sistemele de recompense sau aprecierile sincere din timpul sesiunilor de dezvoltare personala pentru copii isi aduc un aport important in acest sens, participantii invatand ca actiunile bune si gandirea pozitiva sunt apreciate si aduc numeroase beneficii.

Eliberarea de povara timiditatii

Timiditatea impiedica exprimarea personalitatii si instaleaza obstacole in calea evolutiei personale. Prin participarea la activitati care ii incurajeaza sa iasa din zona de confort, copiii pot invata sa isi dezvolte increderea in sine si sa isi descopere adevaratul potential. Odata cu indepartarea acestui impediment, copiii se elibereaza de frica de a vorbi in public, de a-si expune opiniile si de a spune “Nu” atunci cand este cazul.

Fiecare provocare poate fi transformata intr-o oportunitate de crestere, in cadrul cursurilor de dezvoltare personala copii. Invatarea prin exercitiu practic este cheia care deschide usi catre succesul viitor. Inscrie-l la programele destinate varstei sale, iar progresul sau nu va intarzia sa apara!