19 ianuarie 2021

Cum alegem un cuptor cu microunde?

Cum alegem un cuptor cu microunde?

 

 Cuptoarele cu microunde sunt niste aparate electrocasnice foarte utile si ne ajuta enorm in bucatarie. Din punctul meu de vedere, intr-o bucatarie moderna si complet echipata, cuptorul cu microunde nu trebuie sa lipseasca. Dupa cum probabil stiti deja, aceste cuptoare incalzesc alimentele sau va ajuta sa preparati anumite retete prin intermediul microundelor. Acestea nu sunt periculoase pentru om si nu aveti de ce sa va faceti probleme.

 Alegerea cuptorului cu microunde perfect reprezinta o adevarata provocare. Exista atatea modele si atatea variante din care puteti alege incat efectiv pare imposibil. In randurile urmatoare am sa va prezint cateva dintre criteriile si recomandarile mele cu privire la achizitia unui cuptor potrivit. Desigur, fiecare persoane are preferinte si nevoi diferite, dar am sa incerc pe cat posibil sa acopar toate punctele de interes.

 Daca ma intrebati pe mine, primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa va stabiliti un buget. Sunt modele pentru toate buzunarele si ar trebui sa stabiliti de la inceput cati bani sunteti dispus sa cheltuiti pentru un cuptor cu microunde. Preturile difera in functie de brand, de tehnologiile pe care le are, de capacitate si alti factori asemanatori.

 Dupa ce ati stabilit bugetul, va recomand sa va uitati la capacitatea maxima a cuptorului. Din punctul meu de vedere, pentru uzul rezidential, cuptorul trebuie sa aiba o capacitate curpinsa intre 19 si 25L. Aici intervine din nou problematica nevoilor si preferintelor. Totusi, consider ca o capacitate cuprinsa intre intervalul mai sus mentionat ar trebui sa fie mai mult decat ok.

 O alta caracteristica deosebit de importanta este puterea cuptorului. In ciuda aparentelor si a faptului ca teoretic toate cuptoarele cu microunde fac acelasi lucru, puterea nu trebuie ignorata. Cel mai probabil o sa fie multe situatii in care trebuie sa gatiti ceva rapid sau aveti nevoie de putere suplimentara pentru retetele dumneavoastra. Va recomand sa va orientati catre modele cu o putere de minim 650-700W.

 Nu in ultimul rand, si cuptoarele cu microunde dispun de diverse tehnologii care va pot ajuta mai mult decat credeti. Pentru mine, cuptorul cu microunde perfect trebuie sa dispuna de urmatoarele functii: timer, panou de comanda cu touch, functie Grill, functie de dezghetare, dispaly digital, interior ceramic/tratat pentru curatare usoara, sistem de curatare cu aburi si sisteme pentru economisirea energiei electrice. Bineinteles, putine sunt modelele care dispun de toate aceste tehnologii si probabil sunt foarte scumpe. Va recomand sa faceti o selectie a functiilor care sunt utile pentru dumneavoastra si sa cautati un model care sa aiba cat mai multe dintre ele.

 In concluzie, alegerea unui cuptor cu microunde depinde foarte mult de bugetul, preferintele si nevoile pe care le aveti. Daca tineti cont de sfaturile pe care le-am enumerat mai sus, sunt convins ca o sa faceti cea mai buna alegere!