20 octombrie 2021

4 motive pentru care imprimantele 3D revoluționează domeniul afacerilor

 

Imprimantele 3D schimbă radical modul în care antreprenorii își desfășoară activitatea. Cu o imprimantă 3D internă, întreprinderile pot crea o multitudine de produse inovatoare într-un ritm mai rapid și cu un cost mai mic. Acest lucru le permite companiilor să continue să creeze prototipuri până când sunt pe deplin mulțumite de calitatea designului. Astfel, se reduce o cantitate exponențială de timp și de bani, ducând la crearea mai rapidă de produse mai calitative și la un cost mai bun.

Iată și alte motive pentru care imprimantele 3D revoluționează domeniul afacerilor:

  • Internalizarea completă a producției. Pentru moment, companiile nu pot încă să fabrice toate produsele proprii printr-o simplă apăsare de buton, dar această opțiune nu este prea îndepărtată. O imprimantă, precum și un scanner 3D, permit o abordare rentabilă, care este mai rapidă decât externalizarea producției. Cu o astfel de tehnologie modernă, orice afacere va dispune de o unitate internă de fabricație, care va fabrica mai rapid bunurile dorite și la un cost mai mic. Totodată, afacerile vor dispune de capacitatea și puterea de a personaliza și modifica produsele, ceea ce înseamnă clienți pe deplin satisfăcuți.
  • Mai puțini angajați, productivitate mai ridicată. O fabrică tradițională care produce bunuri necesită mult mai multă forță de muncă în comparație cu afacerile care utilizează fabricație aditivă. Deoarece tehnologia de imprimare 3D este controlată de computer, nu mai este necesară o fabrică la fel de mare și nici nu mai este nevoie de atât de mulți angajați, ceea ce reduce costurile generale. Tehnologia aditivă este foarte adaptabilă – poate fi operată de la distanță și folosește o varietate de materii prime. De cele mai multe ori, antreprenorul poate personaliza tehnologia de imprimare 3D în funcție de procesele fabricii sale cu un comutator de software.
  • Mai puține echipamente. Echipamentul de imprimare 3D este mai eficient decât un echipament de fabricație tradițional, deoarece folosește mai puține piese pentru a crea un produs similar sau de o calitate superioară. Cu mai puține echipamente, compania va folosi mai puțin spațiu, ceea ce reduce costurile de operare ale afacerii. Cu abilitățile unice de adaptare pe care le oferă fabricarea aditivată, nu va trebui să închideți întreaga linie de producție pentru a regla un singur echipament. Puteți face acest lucru rapid, cu o imprimantă 3D versatilă, reducând timpul de fabricație și economisind bani.
  • Produse personalizate. Imprimarea 3D are capacitatea de a schimba relația de antreprenori-consumator în multe moduri fundamentale. Cu tehnologia de imprimare 3D care deține acum capacitatea de a imprima obiecte cu materiale de înaltă calitate, cum ar fi oțel inoxidabil, argint, ceramică și o varietate de materiale plastice, afacerile își pot extinde gama de produse. Asta înseamnă că produse populare de consum, cum ar fi bijuterii, ochelari de soare, carcase pentru telefoane mobile, și așa mai departe, pot fi produse și personalizate cu tehnologia de imprimare 3D. Date fiind avantajele pe care le oferă, când vine vorba de 3D printer preț, cifrele chiar se se justifică. Cu imprimarea 3D, antreprenorii își pot crea propriile produse, schimbând totodată modul în care sunt proiectate și produse. Indiferent dacă afacerile creează prototipuri, produse personalizate sau produc piese de schimb într-un interval scurt de timp, antreprenorii au control asupra întregului proces.