18 iulie 2024

3 etape ale maturității și nutriției

3 etape ale maturității și nutriției

3 etape ale maturității și nutriției

Când încercați să vă dați seama ce alimente să includeți în planul dvs. de dietă, cel mai simplu mod de a face acest lucru este să mâncați în conformitate cu recomandările nutriționale pentru vârsta dvs. După vârsta de 18 ani, nevoile tale alimentare se schimbă pe măsură ce corpul tău îmbătrânește. De fapt, există trei etape ale maturității care explică nevoile nutriționale în schimbare ale corpului tău: maturitate timpurie, vârstă mijlocie și maturitate târzie. Fiecare dintre aceste etape are cerințe ușor diferite atunci când vine vorba de nutriție, deși unele nevoi pot rămâne aceleași.

Tinerete

Potrivit studiilor vârsta adultă timpurie se întinde de la 19 la 30 de ani. Dacă intrați în această categorie de vârstă, ar trebui să obțineți o mulțime de calorii pentru a vă alimenta stilul de viață activ. De fapt, se recomandă ca femeile din această categorie de vârstă să mănânce în jur de 2.000 de calorii pe zi și ca bărbații să mănânce între 2.600 și 3.000 de calorii pe zi pentru o sănătate optimă. Rețineți că cu cât sunteți mai activ, cu atât ar trebui să luați mai multe calorii pentru a vă menține sănătos. Adulții tineri au nevoie de o mulțime de calorii, deoarece acest lucru este în mod tradițional atunci când sunteți cel mai activ și ardeți cele mai multe calorii în fiecare zi. De asemenea, va trebui să includeți multe fibre în dieta dvs., aproximativ 28 de grame pe zi pentru femei și 33,6 grame pentru bărbați.

Varsta mijlocie

Evul mediu durează între 31 și 50 de ani. În acest timp, corpul începe să încetinească puțin, așa că veți dori să compensați acest lucru în dieta dumneavoastră. USDA recomandă ca femeile din această categorie de vârstă să primească în jur de 1.800 de calorii pe zi, iar bărbaților în jur de 2.200 pentru a-și menține sănătatea. Consumul de mai puține calorii vă ajută să vă mențineți greutatea ideală, deoarece metabolismul încetinește și ardeți cu aproximativ 100 de calorii mai puțin pe zi pentru fiecare deceniu pe care îl îmbătrâniți. Evul mediu înseamnă, de asemenea, puțin mai puține fibre în dietă. Femeile ar trebui să primească în jur de 25,2 grame de fibre pe zi, iar bărbații în jur de 30,8 grame.

Femeile de vârstă mijlocie au nevoie de cantități mai mari de fier în dieta lor pentru a rămâne sănătoase, deoarece corpul lor are un depozit scăzut de fier. În timp ce toți adulții ar trebui să ia 8 mg de fier pe zi, femeile de vârstă mijlocie au nevoie de 18 mg de fier în dieta lor. Carnea roșie slabă este o sursă bună de fier, iar alimentele bogate în vitamina C ajută la absorbția fierului.

Adulți

Pe măsură ce intrați în anii de aur, corpul și metabolismul încetinesc și mai mult, deci aveți nevoie de mai puține calorii pentru a vă menține sănătoși. Începând cu vârsta de 51 de ani, va trebui să faceți câteva ajustări dietetice. De fapt, USDA recomandă femeilor din această grupă de vârstă să mănânce în jur de 1.600 de calorii pe zi, iar bărbații să mănânce în jur de 2.000 pe zi. În ceea ce privește fibrele, femeile au nevoie de aproximativ 22,4 grame pe zi, iar bărbații de aproximativ 28 de grame pe zi, deși consumul unei diete bogate în fibre este sănătos pentru toți adulții. Adulții mai în vârstă au nevoie de mai mulți nutrienți, cum ar fi vitamina B-6 în dietele lor – aproximativ 1,5 mg pentru femei și 1,7 mg pentru bărbați pe zi.

Este important ca femeile în vârstă să obțină mai mult calciu pentru a preveni afecțiuni precum osteoporoza pe măsură ce intră în menopauză și experimentează modificări hormonale. Deși toți adulții au nevoie de aproximativ 1.000 mg de calciu pe zi, femeile de peste 51 de ani necesită 1.200 mg pe zi.

Cerințe dietetice pentru adulți

Multe cerințe dietetice nu se schimbă de-a lungul vârstei adulte, inclusiv nevoile dvs. de proteine ​​și carbohidrați. Pentru a rămâne sănătoși, toți adulții ar trebui să urmărească să mănânce o dietă săracă în sodiu și săracă în grăsimi, bogată în fructe și legume. Fructele și legumele sunt bogate în antioxidanți sănătoși și alegeri înțelepte la orice vârstă. În toate etapele maturității, căutați alimente bogate în cereale integrale, respectați consumul de carne slabă și nu uitați să includeți pești grași precum somonul și sardinele bogate în acizi grași omega-3.

Articol optimizat pentru motorul de cautare Google de jurnaldeblogger.ro